Volledig scherm
© Marc Bolsius

Om naar uit te kijken: het nieuwe binnensportcomplex van Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Het is maar een bouwbord, maar toch veert Zaltbommel er van op. Het kondigt  immers de komst van de zo gewenste nieuwe binnensportaccommodatie aan.  

Het oude zwembad Akwamarijn aan de Thorbeckestraat  is afgeschreven en ook de daarnaast gelegen sporthal De Ring is niet meer van deze tijd.  Iets nieuws is hard nodig. Nadat pogingen om samen met Maasdriel een Bommelerwaardse sportvoorziening te bouwen op niets uitliepen, ontwikkelde Zaltbommel zelf een plan. Aan de Oude Bosscheweg, naast het Gomarus College, verrijst de komende twee jaar een nieuw complex met een zwembad en een sporthal. Kosten: 15,5 miljoen euro. Een speciaal projectteam is bijna klaar met het plan. Wanneer een aannemer gevonden is, kan de bouw beginnen. De gemeente denkt dat er in de zomer van 2021 voor het eerst in het nieuwe complex gesport kan worden. 

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.