Volledig scherm
PREMIUM
Eerder dit jaar kreeg Peter de Vries uit handen van burgemeester Henny van Kooten een Koninklijke Onderscheiding. De Vries kreeg dit lintje omdat hij 24 jaar voor het CDA in de gemeentepolitiek zit. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 is De Vries wethouder. © Gemeente Maasdriel

Onderzoek naar integriteit van Maasdrielse CDA-wethouder Peter de Vries

UPDATEKERKDRIEL - Henny van Kooten, burgemeester van Maasdriel, is een onderzoek gestart naar de integriteit van CDA-wethouder Peter de Vries. Een gevoelige gebeurtenis, aangezien de gemeente negen jaar geleden in een bestuurscrisis verkeerde en sindsdien hard werkt aan een correcte gang van zaken in de raadszaal en op het gemeentehuis. 

De ophef rond wethouder De Vries ontstond vorige maand,  toen het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied door de gemeenteraad vastgesteld moest worden. De fractie van de VVD ontdekte toen dat er een wijziging op een perceel grond van de wethouder was doorgevoerd. De fractie meende dat De Vries bevoordeeld was en diende een motie van wantrouwen in. Een actie die door Van Kooten absoluut niet werd gewaardeerd, omdat de afspraak is dat integriteitskwesties altijd eerst met hem besproken worden. Van Kooten weigerde daarom de motie in stemming te brengen maar kondigde wel aan uit te zoeken wat er precies aan de hand is.