Ongeluk met twee voertuigen op A2 bij Zaltbommel, automobilist aangehouden

VIDEO + updateZALTBOMMEL - Door een ongeluk was zondagochtend de A2 bij Zaltbommel in de richting van Utrecht tijdelijk afgesloten. Een auto botste achterop een bestelauto met een aanhanger. De weg was tot 8.45 uur dicht. De veroorzaker van het ongeluk werd aangehouden. Hij was vermoedelijk onder invloed van alcohol. 

Het ongeluk gebeurde rond 7.00 uur. Vermoedelijk schatte de bestuurder van de auto de snelheid van de bestelauto verkeerd in waardoor hij achterop botste. De bestelauto met aanhanger schaarde daardoor en kwam tegen de vangrail terecht. 

De twee inzittenden van de bestelauto zaten bekneld en moesten door de brandweer uit het voertuig gehaald worden. Ze werden met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een traumahelikoper kwam ter plaatse. In de auto die achterop botste zaten meerdere personen. Zij raakten lichtgewond. De bestuurder van het voertuig werd aangehouden omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol achter het stuur zat.

De politie doet verder onderzoek naar de aanrijding. 

Volledig scherm
© Meesters Multimedia / Bart Meesters
Volledig scherm
Ongeval A2 © Bart Meesters
Volledig scherm
Ongeval A2 © Bart Meesters
Volledig scherm
© Meesters Multimedia / Bart Meesters
  1. Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten
    PREMIUM

    Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten

    KERKDRIEL - Op de kleurplaat achterop de placemat van restaurant 'Gewoon Sientje' valt een serveerster over een banaan. ,,Je mag hier fouten maken", aldus 'gastvrouw' Monique Nijkamp van het nieuwe restaurant in Kerkdriel. ,,We willen bij Gewoon Sientje en het 'Frietparadijs' mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding van ervaren mensen uit de zorg en horeca werkervaring op laten doen. Denk aan koken, bedienen, de receptie en medewerker in friettent 'Het Frietparadijs' beneden. Misschien een springplank naar die echte baan. Het gaat er niet om wat je niet kunt maar wat je wel kunt."