Een groene laag op de oever, zoals hier bij De Zandmeren, is geen goed teken voor zwemmers. De provincie Gelderland waarschuwt voor de tweede keer deze week voor blauwalg in de Bommelerwaard.
Volledig scherm
Een groene laag op de oever, zoals hier bij De Zandmeren, is geen goed teken voor zwemmers. De provincie Gelderland waarschuwt voor de tweede keer deze week voor blauwalg in de Bommelerwaard. © Bertjan Kers/BD

Ook blauwalg op strandje van camping De Rietschoof Aalst langs Afgedamde Maas

UPDATEAALST/WIJK EN AALBURG - Zwemmen bij camping De Rietschoof in Aalst is komend weekend niet aan te raden. Er is blauwalg aangetroffen, waarschuwt de provincie Gelderland. 

De camping heeft een strandje aan de Afgedamde Maas. Ook vorig jaar kwam er blauwalg voor, maar dat was toen volgens een woordvoerder van de camping midden in de zomer. 

Onderzoek Wijksche Waard

De melding is inmiddels geplaatst op Zwemwater.nl, de officiële site voor meldingen over de kwaliteit van het zwemwater. Ook meldt de site dat er nader onderzoek loopt naar de waterkwaliteit van het badstrand Wijksche Waard bij Wijk en Aalburg.

Zandmeren

Het is de tweede melding van de ziekmakende bacterie deze week. Gelderland meldde dat de waterkwaliteit van De Zandmeren bij Kerkdriel niet goed is door blauwalg. 

Vooralsnog is de kwaliteit van het water in recreatiegebied De Neswaarden, stroomafwaarts van De Rietschoof aan de Afgedamde Maas bij Aalst, nog in orde. Volgens een woordvoerster van de provincie is er wel een risico dat de bacterie zich naar De Neswaarden verspreidt.