Volledig scherm
PREMIUM
De beoogde locatie voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten aan de rand van Zuilichem. © copyright Marc Bolsius

Ook spoedzitting helpt niet: onzekerheid blijft over arbeidershotel bij Zuilichem

DEN HAAG/ZUILICHEM - De gemeente Zaltbommel kon tijdens een spoedzaak bij de Raad van State niet zeggen hoe haar beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten er uit gaat zien. Wel zal volgens de Zaltbommelse raadsman de gemeenteraad mogelijk eind deze maand een paar knopen doorhakken. 

Voor de eigenaar van het in 2018 gesloten partycentrum in Zuilichem duurt dat allemaal veel te lang. Die verkeerde in de veronderstelling dat hij twee maanden geleden al kon beginnen met de bouw van een nieuw arbeidsmigrantenhotel op de plek van het gesloten partycentrum aan de Maas-Waalweg in Zuilichem. De eigenaar (Proscopius Holding) hoopt dat de Raad van State het Zaltbommelse gemeentebestuur dwingt alsnog de bouw van migrantenhuisvesting mogelijk te maken. Rechter en staatsraad Bart Jan van Ettekoven wilde van de raadsman weten waarom Zaltbommel eind 2017 blijkbaar als een blad aan de boom omsloeg en opeens de stekker uit het plan voor het arbeidershotel trok.