De Grote of Sint-Maartenskerk in Zaltbommel.
Volledig scherm
De Grote of Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. © Google Earth

Op zondag vanwege corona niet naar de kerk? Dan maar via de livestream

ZALTBOMMEL - Kerken in de Bommelerwaard hebben een site opgezet waar kerkgangers van  katholiek tot protestant online de dienst in hun kerk naar keuze kunnen volgen.

De site Coronacontacten.nl is opgezet door Danny Hakvoort van het familiepastoraat van de Franciscusparochie, de verzamelde katholieke kerken in de Bommelerwaard. Pastoor Roland Putman maakte de start van de website zaterdagavond bekend tijdens de vlog die de pastores afwisselend maken.

Om binnen te kunnen lopen

,,We moeten de kerken zo veel mogelijk openhouden. Niet voor vieringen, want dat mag niet, maar zodat mensen even binnen kunnen lopen", aldus pastoor Putman in het videobericht. 

,,We zijn de afgelopen dagen heel druk geweest met de site. Die is er voor de hele christelijke Bommelerwaard. Via die website kunnen mensen berichten insturen, bijvoorbeeld als ze willen dat er voor hen gebeden wordt. Elke dag maakt een van de dominees of pastores een gebedsdienst van ongeveer een kwartier, zodat we samen kunnen blijven vieren.”

Quote

Met onze zorgen voegen we ook geen el aan ons leven toe

Pastoor Roland Putman, Parochie Heilige Franciscus

Er is op de site ook ruimte voor wat humor in de vorm van gedichten, legt Putman uit. ,,Het is allemaal heel erg en we moeten ons hoofd erbij houden, maar met onze zorgen voegen we ook geen el aan ons leven toe.”

Op de site zijn diensten te vinden van tot nu toe negen kerken. Van katholiek tot Vrijgemaakt en van PKN tot Hersteld Hervormd.