Volledig scherm
De algemene begraafplaats aan de Kerkstraat in Hedel. © Bertjan Kers/BD

Opknapbeurt voor begraafplaats Hedel

HEDEL - De algemene begraafplaats aan de Kerkstraat in Hedel krijgt een opknapbeurt. Daarbij is goed geluisterd naar de wensen van omwonenden en betrokkenen. 

Na de begraafplaats aan de Van Randwijckstraat in Rossum krijgt nu ook de algemene begraafplaats aan de Kerkstraat in Hedel een opknapbeurt. Ook hier hebben betrokkenen hun wensen kenbaar kunnen maken. 

Graven ruimen

Belangrijkste probleem is het ruimtegebrek op de Hedelse begraafplaats. Om hier te kunnen blijven begraven, is het volgens wethouder Erik van Hoften nodig om graven te ruimen. ,,Dat gaan we uiteraard zorgvuldig doen. Eerste stap is het zoeken naar nabestaanden. Het is de bedoeling dat we straks weer 25 jaar vooruit kunnen.”

Maar naast het maken van ruimte wordt de begraafplaats ook opgeknapt. ,,Het hoofdpad wordt verhard, er komt een informatiebord en een urnentuin", somt Van Hoften op. ,,Ook moeten er een paar graven gerestaureerd worden. Dat is kostbaar, maar we kijken of we hier iets met vrijwillige inzet kunnen doen.”

Snel beginnen

Het voorstel komt in december in de gemeenteraad. Van Hoften wil daarna snel beginnen. Het zal volgens hem wel een tijdje duren voordat het helemaal klaar is. Dat komt omdat de procedure die aan het ruimen van een graf vooraf gaat veel tijd in beslag neemt. 

  1. Opnieuw peperdure auto’s door brand verwoest: wie heeft het gemunt op de eigenaren van campings in Kerkdriel en Kaatsheuvel?
    PREMIUM

    Opnieuw peperdure auto’s door brand verwoest: wie heeft het gemunt op de eigenaren van campings in Kerkdriel en Kaatsheu­vel?

    Wie heeft het gemunt op de Apeldoornse eigenaren van vakantieketen EuroParcs? Die vraag rijst nadat in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw peperdure auto’s in brand vlogen bij de twee villa’s van de familie Vos, ook sinds enige tijd eigenaar van campings in Kerkdriel en Kaatsheuvel. Het zijn autobrand nummer drie en vier in de straat in anderhalve maand tijd.