Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Opnieuw een jaar cel geëist voor ’prikken’ barman Ammerzoden

ARNHEM/AMMERZODEN - Was het een ordinaire caféruzie, zoals de advocaat van de verdachte betoogt, of een gewapende overval? De 23-jarige man die vorig jaar zomer stennis maakte in een café in Ammerzoden, hoorde in hoger beroep bij het Arnhemse gerechtshof opnieuw een jaar celstraf tegen zich eisen.

Ja, hij was behoorlijk dronken geworden die avond in juli 2018, gaf de 23-jarige Slowaak voor het gerechtshof toe. In een Ammerzodens café liep het uit de hand toen de barman hem geen drank meer wilde schenken, voor hij zou betalen. De barman verklaarde hoe de verdachte vervolgens achter de bar kwam, hem met een mes prikte en geld uit de kassa wilde hebben.

  1. Tijningenplas in Zaltbommel is geen lelijk eendje meer
    PREMIUM

    Tijningen­plas in Zaltbommel is geen lelijk eendje meer

    ZALTBOMMEL ,,Tsja, wie heeft er nou eigenlijk niet aan meegewerkt.” Nanda Jooren van de gemeente Zaltbommel moet even diep nadenken om niemand te vergeten die heeft bijgedragen aan de renovatie van de Tijningenplas in Zaltbommel. Nou, zeg maar gerust facelift, want de Put van Zanen, zoals de plas ook wel heet, lijkt in weinig meer op wat het tot voor kort was: een dichtgegroeide, onoverzichtelijke plas aan de rand van Zaltbommel, met veel opschot.