Volledig scherm
Een koninklijke onderscheiding, behorend bij de Orde van Oranje-Nassau. (Archieffoto). © ANP

Oprichter van buurtbusvereniging in Maasdriel krijgt een lintje

KERKDRIEL - Berry Monster uit Kerkdriel kreeg maandagavond een lintje opgespeld. Burgemeester Henny van Kooten reikte de onderscheiding uit tijdens de algemene ledenvergadering van buurtbusvereniging Maasdriel-Oost. Monster is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Monster (75) heeft in 2006 de buurtbusvereniging Maasdriel-Oost opgericht. Hij wilde het openbaar vervoer voor met name ouderen verbeteren in de regio. Het bleek een groot succes, zegt de gemeente Maasdriel over de inzet van Monster. 

Arriva

Vervoersorganisatie Arriva onderstreept dit. ‘De buurtbussen in Rivierenland waren niet op dit niveau geweest zonder de invloed van Monster’. 

In april van dit jaar stopte Monster als voorzitter van de buurtbusvereniging. Nu rijdt hij nog als vrijwilliger op de buurtbus. Ook is hij vrijwilliger bij de Katholieke Bond Ouderen (KBO) Maasdriel. Daar houdt hij zich bezig met oudereneducatie op het gebied van ICT.

  1. Hennepkwekerij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd

    ARNHEM/BRUCHEM - Een 61-jarige vrouw uit Bruchem en haar 33-jarige huurder hangt een werkstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand boven het hoofd omdat zij worden verdacht van het runnen van een hennepkwekerij. Mogelijk moeten zij ook meer dan vijftigduizend euro aan illegaal gemaakte winst terugbetalen. Zo hoorden de verdachten deze week tegen zich eisen voor de rechtbank in Arnhem.