Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © Shutterstock

Ouder echtpaar in Zaltbommel slachtoffer van babbeltruc

ZALTBOMMEL - Een ouder echtpaar in Zaltbommel is woensdagmiddag slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een jong stel belde aan bij hun woning aan de Kerkstraat en wist de bankpas van het echtpaar te stelen. 

Ergens tussen 12.00 uur en 12.30 uur woensdagmiddag werd er aangebeld bij de woning van het oudere stel. Een onbekende man en vrouw stonden voor de deur en vroegen of de vrouw van het toilet gebruik mocht maken. De bewoners stonden dat toe. De man bleef bij de voordeur staan terwijl de vrouw naar de wc ging. Nadat de vrouw klaar was op het toilet gingen ze er weer vandoor.

Later op de dag kregen de bewoners een telefoontje van de bank die een paar verdachte transacties had gesignaleerd. Zo kwam het oudere stel erachter dat hun bankpas was gestolen. De politie is een onderzoek gestart en roept mensen die iets verdachts gezien hebben op zich te melden. 

  1. Tijningenplas in Zaltbommel is geen lelijk eendje meer
    PREMIUM

    Tijningen­plas in Zaltbommel is geen lelijk eendje meer

    ZALTBOMMEL ,,Tsja, wie heeft er nou eigenlijk niet aan meegewerkt.” Nanda Jooren van de gemeente Zaltbommel moet even diep nadenken om niemand te vergeten die heeft bijgedragen aan de renovatie van de Tijningenplas in Zaltbommel. Nou, zeg maar gerust facelift, want de Put van Zanen, zoals de plas ook wel heet, lijkt in weinig meer op wat het tot voor kort was: een dichtgegroeide, onoverzichtelijke plas aan de rand van Zaltbommel, met veel opschot.