Overleden fietser bij ongeluk met bedrijfswagen in Kerkdriel is 70-jarige inwoner

UpdateKERKDRIEL - Bij een ongeluk op de kruising van de Provincialeweg met de Grote Inghweg in Kerkdriel is zaterdagochtend een 70-jarige man uit Kerkdriel om het leven gekomen. Dat bevestigt de politie.

De man werd rond 10.30 uur aangereden door een bedrijfswagen. Verschillende hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder ook een traumahelikopter. Hulp mocht echter niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plekke.

Onderzoek

Agenten spraken een getuige en het team Verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. De bestuurder van de bedrijfswagen is meegenomen naar het politiebureau waar hij werd gehoord. 

Uit het onderzoek blijkt dat de bestuurder van de bedrijfswagen vanaf de rotonde Alem kwam en over de Provincialeweg richting Velddriel reed. De 70-jarige man reed op het aangrenzende fietspad. 

Op het moment dat de bestuurder hem wilde passeren zou de fietser ter hoogte van de Grote Inghweg plotseling linksaf zijn geslagen. De bestuurder probeerde hem te ontwijken maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. 

Volledig scherm
Onderzoek na dodelijk ongeluk in Kerkdriel © Bart Meesters
Volledig scherm
Politie bij dodelijk ongeval in Kerkdriel © Bart Meesters
Volledig scherm
Het ongeluk gebeurde aan de Grote Inghweg. © Meesters Multi Media / Hans Verbeek