Zo kan de Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel er uit komen te zien. Rechtsboven ligt De Berm, de weg aan de zuidkant is de Hoorzik.
Volledig scherm
Zo kan de Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel er uit komen te zien. Rechtsboven ligt De Berm, de weg aan de zuidkant is de Hoorzik. © Gemeente Maasdriel

Paddenstoelenbuurt Kerkdriel krijgt niet 27 maar misschien wel 40 goedkope huizen

KERKDRIEL - Met een beetje creativiteit zou de Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel niet 27, maar 40 goedkope huurwoningen kunnen krijgen. En het lijkt erop dat met het exploitatietekort op het plan daardoor niet verder extra stijgt dan de al aangekondigde 160.000 euro.

  1. Zijn minder strenge coronamaatregelen mogelijk voor de inwoners van de Bommelerwaard?
    PREMIUM

    Zijn minder strenge coronamaat­re­ge­len mogelijk voor de inwoners van de Bommeler­waard?

    ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - De veiligheidsregio Gelderland-Zuid moet strengere coronamaatregelen nemen, vanwege het grote aantal besmettingen in Nijmegen. Dat pakt slecht uit voor de Bommelerwaard. Maasdriel en Zaltbommel behoren immers tot dezelfde veiligheidsregio en krijgen dus dezelfde beperkingen voor de kiezen. De inwoners zijn echter veel meer op Den Bosch georiënteerd. Ook daar gaan strengere regels gelden. In Den Bosch ligt het aantal besmettingen wel drie keer lager dan in Nijmegen. Maatwerk voor de Bommelerwaard is mogelijk, maar de burgemeesters houden zich aan de huidige afspraken.