Volledig scherm
Zo kan de Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel er uit komen te zien. Rechtsboven ligt De Berm, de weg aan de zuidkant is de Hoorzik. © Gemeente Maasdriel

Paddenstoelenbuurt Kerkdriel krijgt niet 27 maar misschien wel 40 goedkope huizen

KERKDRIEL - Met een beetje creativiteit zou de Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel niet 27, maar 40 goedkope huurwoningen kunnen krijgen. En het lijkt erop dat met het exploitatietekort op het plan daardoor niet verder extra stijgt dan de al aangekondigde 160.000 euro.

Dat resultaat van overleg met Woningstichting Maasdriel is donderdagavond met instemming ontvangen door de gemeenteraad van Maasdriel. Om te benadrukken dat de extra goedkope woningen er beslist moeten komen, legden coalitiepartijen CDA en Samen Sterk Maasdriel aan het college voor dat, mocht het nodig zijn, er voor maximaal 200.000 euro mag worden geput uit een reserve. Die motie kreeg steun van alle partijen.

Plan kost goud geld

De Paddenstoelenbuurt, de aanvulling op de Kersenbuurt in Kerkdriel-Noord, is een plan dat Maasdriel goud geld gaat kosten. Het exploitatietekort op het plan moet enorm zijn, maar de omvang van dat verlies houdt de gemeente uit de openbaarheid. Wel werd al duidelijk dat de meest gunstige invulling van de wijk nog eens een extra tekort oplevert van 160.000 euro. Maar toch heeft het college besloten om te starten met de ontwikkeling van de wijk. De behoefte aan woningen is te groot om dat niet te doen.

Combineren met maisonnettes

Door de goedkope woningen te combineren met maisonnettes - woningen met twee verdiepingen - zou het tekort op de wijk niet nog verder oplopen, is de verwachting. En het college onderzoekt om geld te krijgen uit een subsidiepot van het Rijk. Den Haag heeft met Prinsjesdag een miljard euro uitgetrokken om woningbouw te stimuleren.