Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bezocht een mobiele ontgassingsinstallatie in de Botlekhaven. De komende maanden wordt getest wat de beste manier is om de gastanks van binnenvaartschepen verantwoord leeg te maken.
Volledig scherm
Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bezocht een mobiele ontgassingsinstallatie in de Botlekhaven. De komende maanden wordt getest wat de beste manier is om de gastanks van binnenvaartschepen verantwoord leeg te maken. © ANP

Pas eind 2021 mogen tankers op de rivier hun giftige gas niet meer lozen in de open lucht

ROTTERDAM/ZALTBOMMEL - Eind 2021 mogen binnenvaarttankers niet meer ontgassen als ze bijvoorbeeld op de Waal varen. Bij het lozen van de laatste restjes gas uit de tanks, komen giftige stoffen vrij die kankerverwekkend kunnen zijn. Minister Cora van Nieuwenhuizen trekt een kwart miljoen euro uit om mobiele installaties te testen waar schippers het restgas kwijt kunnen.

 1. Kasteel Ammersoyen bezoeken mag weer, maar wél met een U-bocht langs de teststraat. ‘Wel een gedoe’
  PREMIUM

  Kasteel Ammersoyen bezoeken mag weer, maar wél met een U-bocht langs de teststraat. ‘Wel een gedoe’

  AMMERZODEN - Ze hadden zich op de valreep in Amsterdam laten testen om op deze vrijdag kasteel Ammersoyen te kunnen bezoeken. Vader en zoon Spangenberg besloten om hun motortrips langs Nederlandse kastelen weer op te pikken en voegden onbewust een regeltje geschiedenis toe aan de lange historie van de waterburcht in de Bommelerwaard. Na maanden coronalockdown waren ze de allereerste bezoekers.
 1. Dramatisch Willem II lijkt rijp voor slachtbank: 'Vrezen voor degradatie'
  Play

  Dramatisch Willem II lijkt rijp voor slachtbank: 'Vrezen voor degradatie'

 2. Ex-dakloze Ron schildert zijn depressies weg en prijkt nu op t-shirts: 'Ik word 's morgens wakker en ik lach'
  Play

  Ex-dakloze Ron schildert zijn depressies weg en prijkt nu op t-shirts: 'Ik word 's morgens wakker en ik lach'