Volledig scherm
De punt van sportpark De Watertoren waar Jeu de Bommel een nieuwe plek krijgt. © Google Earth

Pétanquevereniging Jeu de Bommel verhuist naar sportpark De Watertoren; ook veld voor handbal

ZALTBOMMEL - Uiteindelijk is het niet tennisvereniging ZTV, maar pétanquevereniging Jeu de Bommel die verhuist naar sportpark De Watertoren. De jeu de boules-vereniging krijgt daar de ruimte die voor de Zaltbommelse Tennisvereniging was gereserveerd ter vervanging van de huidige ruimte bij sporthal De Ring.

De sporthal en zwembad Akwamarijn kunnen medio 2021 worden gesloopt als aan de Hogeweg de nieuwe sportaccommodatie wordt geopend. Het gebouw waar Jeu de Bommel nu gevestigd is, telt weliswaar veel ruimte voor de sport, maar is volgens de gemeente geheel afgeschreven. De ruimte die vrij komt, kan de gemeente betrekken bij de herontwikkeling van de locatie aan de Thorbeckestraat.

Handbal

Op de nieuwe plek, aan de westkant van sportpark De Watertoren, is ruimte voor een nieuw clubgebouw en naast de jeu de boules-banen ook plek voor een zogeheten multicourt. Dat sportveld is bruikbaar voor Handbalvereniging Bommelerwaard. Deze in 2017 opgerichte club is een snelle groeier. De club gaat in het nieuwe seizoen met vier teams competitie spelen. Ook voor de buurtsportcoaches is het multicourt een goede voorziening.

Reservering laten vallen

De hoek van het terrein aan de voormalige Van Heemstraweg is 1,4 hectare groot. De grond was in 2012 gereserveerd voor ZTV, maar die club besloot in 2015 voorlopig niet te willen verhuizen. De tennisclub had net flink geïnvesteerd in het terrein aan de P.M. Winkstraat. De gemeente heeft dit jaar, vier jaar na het besluit, opnieuw overlegd met het bestuur van de tennisclub. Dat was het er mee eens om de reservering te laten vallen. Het ZTV-bestuur blijft overigens open staan voor verhuizing naar een andere plek.