Agenten houden iemand aan op straat. Burgemeesters en agenten vrezen gezeul met arrestanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Agenten houden iemand aan op straat. Burgemeesters en agenten vrezen gezeul met arrestanten. © Rinie Boon

Politiecellen dicht in kleine bureaus; agenten vrezen gezeul met verdachten

Agenten moeten arrestanten uit Arnhem, Nijmegen, Ede, Tiel en de Achterhoek straks afleveren in Elst. De politie Oost-Nederland wil in de Betuwe een gloednieuw arrestantencomplex uit de grond stampen. Dat betekent grotere afstanden.

 1. Beschoten huizen en een brand? In Kerkdriel praten ze er liever niet over (met buitenstaanders)
  PREMIUM

  Beschoten huizen en een brand? In Kerkdriel praten ze er liever niet over (met buiten­staan­ders)

  KERKDRIEL - Op één dag twee woningen beschoten en eerder in het jaar een handgranaat bij een appartementencomplex: Kerkdriel ligt letterlijk onder vuur, en dat doet wat met de dorpelingen. Onderling delen ze hun gevoelens en meningen wel, maar naar de buitenwereld toe durft amper iemand er over te spreken. Want wie zegt dat die niets ontziende criminelen die het gemunt hebben op (oud-)werknemers van fruithandel De Groot al uitgeraasd zijn?
 2. Spanning in zaak De Groot naar kookpunt, medewerkers ‘enorm bezorgd en geschrokken’ na schietpartijen en brandstichting
  PREMIUM

  Spanning in zaak De Groot naar kookpunt, medewer­kers ‘enorm bezorgd en geschrok­ken’ na schietpar­tij­en en brandstich­ting

  HEDEL/KERKDRIEL - Een kogel door een voordeur, een kogel door een ruit, een dag eerder al een brandende voordeur. Drie gewelddadige incidenten binnen een dag in Kerkdriel en Hedel. Bronnen bevestigen aan het Brabants Dagblad dat er een verband is met de Hedelse fruithandel De Groot. De verdachten van eerdere bedreigingen aan het adres van De Groot blijven ondertussen voorlopig op vrije voeten.