Volledig scherm
Gemeentehuis Zaltbommel © BD

Politiek Zaltbommel hikt aan tegen
besluit over huisvesting arbeidsmigranten

ZALTBOMMEL - De besluitvorming over de nieuwe spelregels voor de huisvesting voor arbeidsmigranten in Zaltbommel verloopt moeizaam. De lokale politiek worstelt ermee. Maandagavond is voor de tweede keer een commissievergadering over dit onderwerp vroegtijdig afgebroken. 

Zaltbommel heeft veel tijd nodig om het nieuwe beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten vast te stellen. De eerste commissievergadering over dit onderwerp, op donderdag 11 april, werd na ruim anderhalf uur afgekapt. Er lagen toen al zoveel vragen op het bordje van wethouder Gijs van Leeuwen, dat het onmogelijk was om die nog diezelfde avond te beantwoorden. Afgesproken werd om extra vergaderingen in te plannen. 

Geen steek verder

Maandagavond kwam het gezelschap opnieuw bij elkaar, maar wederom is de discussie geen steek verder gekomen. De avond begon met een uitgebreide presentatie van de plannen. Wethouder Van Leeuwen had hiervoor twee deskundige ambtenaren meegenomen. De gedachte achter deze uiteenzetting was dat daarmee veel van de in de eerste vergadering gestelde vragen beantwoord zouden zijn. 

Maar meerdere commissieleden zagen dat anders. Zij hadden gerekend op een duidelijke beantwoording en namen geen genoegen met de algemene uitleg. En dus eindigde ook deze vergadering abrupt. Afgesproken werd dat de vragen uit de eerste bijeenkomst alsnog door het college beantwoord gaan worden. Dat gebeurt schriftelijk, vóór de volgende vergadering hierover op dinsdag 21 mei. Dat is geen commissievergadering maar een opiniërende raadsvergadering. Dan zullen de meningen toch echt gevormd moeten gaan worden. De bedoeling is nog altijd dat er voor de zomervakantie een besluit valt.