Volledig scherm
Een overzicht van de woonvormen in de nieuwe woonwijk Buitenstad in Zaltbommel. © Gemeente Zaltbommel

Politiek Zaltbommel is verdeeld over plan Buitenstad

ZALTBOMMEL - De nieuwe buitendijkse woonwijk Buitenstad in Zaltbommel zorgt voor verdeeldheid in de politiek. Dat er alleen gebouwd wordt voor mensen met een dikke portemonnee, zint oppositiepartijen als PvdA/GroenLinks en SP niet, zo bleek onlangs tijdens de commissievergadering. 

,,Voor ons is het zelfs een breekpunt", zegt Nico van Wijk (PvdA/GroenLinks). ,,Als er niet een betere mix van woningen komt, stemmen wij tegen dit plan.” Martijn Stoutjesdijk noemde de Buitenstad al de Goudkust van Zaltbommel. ,,Dat willen wij niet.” In de Buitenstad, pal langs de Waal, zijn ongeveer 300 koopwoningen gepland. De prijzen beginnen bij 300.000 à 350.000 euro.  

CDA en Groep Melse vroegen om meer tijd, maar een meerderheid wil verder. Donderdag 20 juni staat het plan als discussiestuk op de agenda van de gemeenteraad. De bouw start waarschijnlijk in 2022. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.