Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politiemedewerker verdacht van diefstal, justitie doet onderzoek

ARNHEM - Een medewerker van de politie Oost-Nederland is buiten dienst gesteld. Hij of zij zou bedrijfsmiddelen hebben gestolen. 

De politie spreekt van een ‘vermoeden van ernstig plichtsverzuim’. Er is een disciplinair onderzoek gestart door het team Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie. Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt er ook aan een strafrechtelijk onderzoek gewerkt. 

Tijdens de onderzoeken is de verdachte niet welkom in politiegebouwen en kan hij of zij ook geen gebruikmaken van de politiesystemen. De identiteit van de verdachte is niet bekendgemaakt. 

  1. Hennepkwekerij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd

    ARNHEM/BRUCHEM - Een 61-jarige vrouw uit Bruchem en haar 33-jarige huurder hangt een werkstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand boven het hoofd omdat zij worden verdacht van het runnen van een hennepkwekerij. Mogelijk moeten zij ook meer dan vijftigduizend euro aan illegaal gemaakte winst terugbetalen. Zo hoorden de verdachten deze week tegen zich eisen voor de rechtbank in Arnhem.