Volledig scherm
De pont van Riveer tussen Brakel en Herwijnen vaart in opdracht van Rijkswaterstaat extra tijdens de werkzaamheden aan de A2 tussen de knooppunten Deil en Empel. © Hans Roest

Pont Brakel - Herwijnen vaart extra tijdens afsluiting A2

BRAKEL - De pont tussen Brakel en Herwijnen van Riveer gaat in oktober extra varen tijdens de drie weekeinden dat de A2 tussen knooppunt Empel en knooppunt Deil is gesloten.

In verband met groot onderhoud aan de weg gaat de A2 dicht in de weekeinden van 11, 18 en 25 oktober, telkens van vrijdag 21.00 tot maandag 5.00 uur.

Omleidingsroute

De veerpont Brakel is onderdeel van een omleidingsroute en vaart daarom extra. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat.

Op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen van de afsluiting vaart het autoveer ’s avonds extra tot middernacht. Op de zondagen start Brakel-Herwijnen tevens vroeger: om 7.00 uur gaat de eerste afvaart vanaf Brakel. Normaal vaart de pont op zaterdag van 7.00 tot 22.00 uur en op zondag van 09.00 tot 22.00 uur.

App

Om zo vaak mogelijk te kunnen varen adviseert Riveer automobilisten om de app te downloaden. Mensen die de pont willen gebruiken kunnen dan vooraf een online ticket kopen.