Volledig scherm
De pont van Riveer tussen Brakel en Herwijnen kan per keer 18 auto's overzetten. © Riveer

Pont tussen Brakel en Herwijnen vaart tijdens weekendafsluitingen A2 tot middernacht

BRAKEL - Net als bij de vorige afsluiting van de A2 in mei zal er de komende weekeinden weer druk gebruik worden gemaakt van de pont van Brakel naar Herwijnen. Veerdienst Riveer heeft daarom de dienstregeling uitgebreid. Tijdens de drie weekeinden zal de pont op vrijdag, zaterdag en zondag varen tot middernacht.

De A2 gaat de komende weekeinden vanwege groot onderhoud dicht van zuid naar noord, telkens vanaf vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur. De verbinding over de Waal is een van de alternatieven voor de bruggen tussen Werkendam en Gorinchem (A27), Beneden-Leeuwen naar Echteld (N323 richting A15) en Ewijk en Valburg (A50 richting A15).

Omleidingsroutes

In mei was de snelweg twee weekeinden afgesloten van het noorden naar het zuiden. Toen was het erg druk van Vuren naar Brakel. Rijkswaterstaat had toen overigens geen beroep op Riveer gedaan. Dat is deze keer anders; de pont maakt deel uit van de omleidingsroutes.

Op vrijdag vaart de pont tussen Brakel en Herwijnen vanaf 5.30 uur, op zaterdag en zondag vanaf 7.00 uur. Net als in mei adviseert Riveer om kaartjes voor de pont van tevoren aan te schaffen via de app. Op de pont tussen Maren-Kessel en Alem kan alleen contant worden betaald.

Brandweerwedstrijd

Ook voor de brandweerposten in de Bommelerwaard is de afsluiting een probleempje. Zaterdag houden de posten de traditionele onderlinge wedstrijd. Die wordt gehouden in Waardenburg. Er is aan Rijkswaterstaat gevraagd of de brandweerwagens via de strook voor langzaam verkeer naar Waardenburg mogen rijden. Rijkswaterstaat heeft daar geen toestemming voor gegeven. De route mag alleen voor calamiteiten worden gebruikt. Daar valt deelname aan een brandweerwedstrijd niet onder. En dus zullen de ploegen van Brakel, Nederhemert, Gameren Zaltbommel, Hedel en Kerkdriel ook met de pont of via een van de bruggen in Waardenburg moeten zien te komen.

Maren-Kessel - Alem

Verkeer dat gebruik wil maken van het veer tussen Maren-Kessel en Alem moet rekening houden met wegwerkzaamheden aan de Veerweg aan de kant van Alem. Die duren tot 18 oktober.