Het veer bij Brakel, deze zomer gezien vanaf de snelle watertaxi van Riveer. (Stock)
Volledig scherm
Het veer bij Brakel, deze zomer gezien vanaf de snelle watertaxi van Riveer. (Stock) © Bertjan Kers/BD

Ponten Riveer gaan minder vaak varen; door corona minder passagiers

BRAKEL/VEEN/WERKENDAM - Vanaf donderdag 19 maart varen de ponten van veerdienst Riveer minder vaak op en neer over de Waal, de Merwede en de Afgedamde Maas. De dienstregeling wordt aangepast op alle verbindingen. 

Aanleiding is dat door de maatregelen om de verspreiding van coronavirus te beperken minder mensen gebruik maken van de diverse veren. Volgens Andrea Haubrich van Riveer gaat het zeker om een halvering van het aantal passagiers. Riveer vaart onder meer vanaf Werkendam en Brakel en tussen Aalst en Veen.

Varen op aanbod

De aanpassing houdt in dat de veren op alle verbindingen minder frequent zullen varen.  ,,Normaal hebben we met de autoveren een kwartierdienst. Maar nu gaan we niet leeg heen en weer varen", aldus Haubrich. ,,We kijken meer naar hoeveel verkeer er te wachten staat.”

  1. Grote zorgen om overvolle onderkomens arbeidsmigranten als besmettingshaarden corona
    PREMIUM

    Grote zorgen om overvolle onderko­mens arbeidsmi­gran­ten als besmet­tings­haar­den corona

    KERKDRIEL/WAARDENBURG - Er zijn grote zorgen over de krappe huisvesting van arbeidsmigranten en wat dat kan betekenen voor de verspreiding van corona. Helemaal net nu het werkseizoen voor ze begint. ,,Er ontstaan potentiële nieuwe besmettingshaarden’’, stelt vakbond FNV. En willekeurig controleren of er te veel arbeiders bij elkaar wonen is onverantwoord, vindt de gemeente Maasdriel.