Volledig scherm
PREMIUM
Een van de auto's die in september 2017 betrokken was bij het ongeluk op de kruising Van Heemstraweg (N322) / Steenweg in Zaltbommel. Er vielen drie gewonden. © Bart Meesters / Meestersmultimedia

Poolse vrouw onbereikbaar, rechtszaak over ongeluk N322 Zaltbommel uitgesteld

ARNHEM/ZALTBOMMEL - Het was een zwaar ongeluk met drie gewonden, op 30 september 2017 op de kruising van de Van Heemstraweg (N322) en de Steenweg in Zaltbommel. Veroorzaakt door een 51-jarige Poolse vrouw, die door rood gereden zou hebben. De rechtszaak over dit ongeluk kon vrijdag niet door gaan. Reden: Het Openbaar Ministerie kan de vrouw niet bereiken. 

De dagvaarding is tot twee keer toe uitgereikt bij camping Maaszicht in Kerkdriel, maar daar woont de vrouw niet meer. Op de camping verbleven lange tijd veel arbeidsmigranten. Afgelopen zomer is het terrein echter verkocht. EuroParcs maakt er nu een resort met luxe vakantiewoningen van. Veel mensen zijn vertrokken, want de camping is al grotendeels ontmanteld. 

  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Riviereland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.