Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Proef met Gelderse fiets-Elfstedentocht, ook door Zaltbommel

ZALTBOMMEL - In Friesland is het al een eeuw een begrip: de fiets-Elfstedentocht. Op pinkstermaandag stappen daar 15.000 deelnemers op de fiets, langs de stempelposten en op weg naar het felbegeerde kruisje. Mogelijk krijgt het evenement een Gelderse evenknie. Zaterdag maakt een groep van vijftig fietsfanaten bij wijze van proef een 270 kilometer lange tocht langs elf Gelderse steden. 

De start is in Tiel en via Zaltbommel gaat de route onder andere naar Nijmegen, Arnhem, Wageningen en Culemborg. In de namiddag hopen de renners weer terug in Tiel te zijn. ,,We gaan met vijftig man fietsen om te kijken of het te doen is", legt Henk van Hoorn van het Nagel-Nekst Cycling Team uit. ,,Het zou mooi zijn als er uiteindelijk een toertocht van gemaakt kan worden.” 

Van Hoorn merkt dat er nu al interesse is. ,,Mensen uit Friesland en Limburg melden zich op onze facebookpagina met de vraag of ze ook kunnen rijden. Dat kan nu nog niet, maar hopelijk in de toekomst wel.”

 1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
  PREMIUM

  Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

  ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.
 2. Een donkere duik in De Neswaarden
  PREMIUM
  ONDER WATER / VIDEO

  Een donkere duik in De Neswaarden

  AALST - Bij de duik die hij eerder op de dag maakte om naar een verloren telefoon en een portemonnee te zoeken was het ‘alsof het licht aanstond’. Duikinstructeur Pieter van der Heyden wist niet wat hij zag - eigenlijk wat hij niet zag - toen hij vervolgens met buddy Wendy van den Dungen ging duiken in De Neswaarden bij Aalst. ,,De eerste twee meter dacht ik nog ‘dit wordt mooi’, maar op vier meter diepte moest de lamp aan om iets te kunnen zien. En daarna werd het zwart.”