Volledig scherm
Tiende autobrand in een week tijd in Zuilichem. © Meesters MultiMedia/Bart Meesters

Pyromaan Zuilichem probeert het weer, wordt betrapt, maar weet te ontkomen

ZUILICHEM - De pyromaan die de afgelopen week in Zuilichem al tien keer brand heeft gesticht, is afgelopen nacht bijna gepakt. Een buurtbewoner betrapte hem toen hij aan De Boogerd een auto probeerde aan te steken. De dader ging er vandoor, en ondanks dat de politie er heel snel was, wist hij toch te ontkomen. 

De afgelopen week gingen in Zuilichem al een personenauto, twee bestelbussen en zeven afvalcontainers in vlammen op. Steeds 's nachts en allemaal in de Aart van Osstraat en directe omgeving. De branden hebben een enorme impact op het kleine, doorgaans zeer rustig dorp. 

Oogje in het zeil

Iedereen is alert. Verschillende buurtbewoners houden ook 's nachts een oogje in het zeil. Met resultaat, zo blijkt nu. Het had niet veel gescheeld of de brandstichter was gepakt. De politie controleerde op de uitvalswegen en heeft nog geruime tijd gezocht, waarbij ook een hond is ingezet.  Dat melden verschillende bronnen aan het Brabants Dagblad. 

De politie zegt de zaak zeer serieus te nemen. Doet buurtonderzoek, stelt sporen veilig en verscherpt het toezicht. Ook de auto die afgelopen nacht het doelwit was, wordt onderzocht. Deze auto raakte slechts licht beschadigd. 

Volledig scherm
stockadr brandstichting brandstichter brand brandweer lucifer vuur pyromaan © Getty Images/iStockphoto