Op Google Earth is te zien dat de tuinen van de huizen aan de Meander in Ammerzoden in het agrarische perceel liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op Google Earth is te zien dat de tuinen van de huizen aan de Meander in Ammerzoden in het agrarische perceel liggen. © Google Earth

Raad Maasdriel: Integriteitsonderzoek naar omstreden grondtransacties in Ammerzoden

KERKDRIEL/AMMERZODEN - Er komt een integriteitsonderzoek naar omstreden grondtransacties rond de wijk Ammerzoden-Noord en een stuk grond aan de Hoge Heiligenweg in dat dorp. Een voorstel daartoe is op de valreep toegevoegd aan de onderwerpen voor de laatste vergadering van het jaar van de gemeenteraad van Maasdriel. Dat is de uitkomst van geheim overleg van maandagavond.

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. ‘Nog wereld te winnen met ruilverkaveling in de Bommelerwaard’
  PREMIUM

  ‘Nog wereld te winnen met ruilverka­ve­ling in de Bommeler­waard’

  ZALTBOMMEL - De verkaveling van landbouwgrond in de Bommelerwaard verloopt matig. En dat ondanks een forse grondwissel waar de afgelopen jaren aan is gewerkt. Er is volgens Rutger de Groot van Stichting Kavelruil Zuid-Holland nog een wereld te winnen. ,,Een agrarisch bedrijf in de Bommelerwaard heeft gemiddeld vijf tot zes stukken grond. Kort door de bocht is volgens hem een aantal tot drie percelen gangbaar. ,,In de Alblasserwaard is de situatie een stuk beter.”