Volledig scherm
PREMIUM
stockadr raad van state den haag logo © RvS

Raad van State stelt deadline: Maasdriel moet opschieten met bestemmingsplan Heerewaarden

DEN HAAG/HEEREWAARDEN - Als de gemeente Maasdriel niet voor 1 oktober van dit jaar een nieuw bestemmingsplan vast stelt voor het bedrijventerrein in Heerewaarden moet zij ondernemer Willem Vermeulen alsnog ruim een ton betalen.

De Raad van State geeft daarmee een klap op een al jaren voortslepend conflict. Maasdriel moet bedrijfspandverhuurder Vermeulen sowieso schadeloos stellen voor een planologisch besluit van ruim twaalf jaar geleden. Of de gemeente moet Vermeulen alsnog een planschadebedrag van ruim een ton betalen, of de gemeente moet zo snel mogelijk de voor 2006 geldende zwaardere milieucategorie(3.2) op al zijn percelen en gebouwen aan de Langstraat herstellen. 

  1. Uitbreiding geitenstallen Hurwenen ligt voorlopig stil
    PREMIUM

    Uitbrei­ding geitenstal­len Hurwenen ligt voorlopig stil

    HURWENEN/ARNHEM - De uitbreiding van de vier geitenstallen van Van der Schans Melkgeiten bv aan de Molenstraat in Hurwenen is op last van de rechtbank Gelderland stilgelegd. De rechtbank in Arnhem heeft de werkzaamheden, die al in volle gang waren, laten staken door een voorlopige voorziening toe te kennen. Er mag niet worden gebouwd zolang niet is bepaald of de gemeente Maasdriel wel of niet terecht een vergunning voor de uitbreiding heeft verleend. Hierover loopt nog een bezwarenprocedure.