De visie van Attika Architekten en NieuwBlauw op de Bossche Poort in Zaltbommel. De gemeenteraad ziet de invulling van de plek waar de Rabobank stond niet zo zitten.
Volledig scherm
De visie van Attika Architekten en NieuwBlauw op de Bossche Poort in Zaltbommel. De gemeenteraad ziet de invulling van de plek waar de Rabobank stond niet zo zitten. © Gemeente Zaltbommel/Attika Architekten en NieuwBlauw

Raad Zaltbommel: combineer beste ideeën uit de twee plannen voor Bossche Poort

ZALTBOMMEL - Invulling van de Bossche Poort in Zaltbommel zal gebeuren door uit de visies van twee architecten de beste ideeën te combineren. Tenminste, als het aan de Zaltbommelse raad ligt. Die gaf het college de opdracht om elementen te kiezen uit de visies die twee architectenbureaus hebben ingediend voor de toegang tot de middeleeuwse binnenstad.

  1. Oude bedrijfsnaam ‘per ongeluk’ gebruikt voor eco-wijk Paradijsveld Kerkwijk

    Oude bedrijfs­naam ‘per ongeluk’ gebruikt voor eco-wijk Paradijs­veld Kerkwijk

    KERKWIJK De bedenker en initiatiefnemer van Het Paradijsveld, een nieuwe wijk met tientallen ecologische huizen bij Kerkwijk, heeft in een gespreksverslag aan omwonenden de naam gebruikt van een bedrijf dat niet meer bestaat. Procon Invictra werd in 2015 uitgeschreven uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel. ,,Dat logo had er beter niet op kunnen staan”, reageert Leendert van de Weerd, de man achter het plan voor Het Paradijsveld.