Nog nooit was het pontje tussen Heerewaarden en Varik zo in trek bij fietsers en voetgangers als dit seizoen. Op de achtergrond de Dikke Toren van Varik.
Volledig scherm
Nog nooit was het pontje tussen Heerewaarden en Varik zo in trek bij fietsers en voetgangers als dit seizoen. Op de achtergrond de Dikke Toren van Varik. © William Hoogteyling

Record voor pontje voor fietsers en wandelaars tussen Varik-Heerewaarden; beste seizoen ooit

HEEREWAARDEN - Het voetveer Varik-Heerewaarden heeft het beste seizoen ooit achter de rug. Er maakten 15.176 fietsers en voetgangers gebruik van het pontje over de Waal. En dat is een record. 

Het veer is een van de tien pontjes van Uiterwaarde over de Waal, de Maas, de Linge, de Nederrijn en de Lek. De organisatie spreekt van een prima verlopen seizoen, met weinig tot geen stremmingen en geen problemen met te hoge of te lage waterstanden. Dit laatste was vooral vorig seizoen voor de pontjes over de Waal.

130.000 passagiers in totaal

De populairste pont is die tussen  Druten en Dodewaard, waar dit jaar 19.000 fietsers en voetgangers naar de overkant gingen. In totaal hebben de tien voetveren bijna 130.000 passagiers overgezet, net iets minder dan in het topjaar 2017. Toen waren het er 132.200. 

De pont tussen Heerewaarden en Varik vaart sinds 1998 en het is een van de oudste verbindingen van de tien. Alleen het veer van de Loswal in Maasbommel naar De Gouden Ham bestaat al langer.  

Rivieren zijn in trek

Fietsen en wandelen langs de rivieren blijkt steeds populairder te worden. Sinds 2015 heeft Uiterwaarde tien fiets- en voetveren. In dat jaar wisten 108.650 passagiers de pontjes te vinden. In vier jaar tijd zijn er dat dus ruim 21.000 meer.