Reddingsactie duurt uur na ernstig ongeluk in Brakel: twee zwaargewonden, auto total loss

VIDEOBRAKEL - Bij een ernstig verkeersongeluk op de Molenkampsweg in Brakel zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee zwaargewonden gevallen. Dat gebeurde nadat de auto waarin ze reden van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam.

Het ongeval gebeurde rond tien over half drie, ter hoogte van de van Damweg in Brakel. Een Toyota Tundra raakte door een nog onbekende oorzaak van de weg en kwam aan de linkerzijde van de weg tegen een boom tot stilstand.

Twee inzittenden die in het voertuig zaten raakten zwaargewond, de bestuurder van het voertuig was er volgens de politie zeer ernstig aan toe en moest door de brandweer uit het voertuig bevrijd worden. Brandweerkorpsen uit Brakel, Nederhemert en Zaltbommel hadden ruim een uur nodig om de man uit het voertuig te bevrijden.

Na het ongeval landden twee traumahelikopters langs de Molenkampsweg. Beide gewonden werden per ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend, de verkeersongevallenanalyse van de politie begon nadat de slachtoffers uit het voertuigen waren bevrijd met een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. 

Van het voertuig bleef na het ongeval weinig over, de weg was na het ongeval afgesloten voor het sporenonderzoek.

Volledig scherm
Ernstig ongeluk in Brakel © Bart Meesters/Meesters Multi Media