Regenboogvlag wappert op de Maartenskerk in Zaltbommel, waar SGP de grootste partij is

videoZALTBOMMEL - ‘Echt heel boos’ was Rein van Willigen toen hij hoorde dat SGP-leider Kees van der Staaij zijn handtekening had gezet onder het Nashvillepamflet. De beheerder van de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel stuurde Van der Staaij meteen een e-mail waarin hij zijn grieven uitte. 

En daar bleef het niet bij. Hij kreeg de Zaltbommelse predikanten Jos de Heer en Trijnie Bouw en pastor Bertus Bus van de Franciscusparochie in Zaltbommel zover om met hem de 281 treden van de kerktoren te beklimmen.

 Met zijn vieren lieten ze daar de Regenboogvlag wapperen. Om in de gemeente waar de SGP de grootste partij is te laten weten dat niet alle kerken homoseksualiteit afwijzen. 

Volledig scherm
Rein van Willigen, de predikanten Jos de Heer en Trijnie Bouw en pastor Bertus Bus (vlnr) met de regenboogvlag op de toren van de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel © Bertjan Kers/BD
  1. Prijs voor ’goed bestuurd’ Waterschap Rivierenland, maar ook zorgen over de oplopende schulden
    PREMIUM

    Prijs voor ’goed bestuurd’ Waterschap Rivieren­land, maar ook zorgen over de oplopende schulden

    TIEL/ZALTBOMMEL - Waterschap Rivierenland is afgelopen week door het vakblad Binnenlands Bestuur uitgeroepen tot ‘Best bestuurde decentrale overheid 2018'. Het vlakblad roemt de innovatieve wijze waarop de dijkversterkingen worden aangepakt en de manier waarop projecten samen met inwoners, bedrijven en organisaties tot stand komen. Tegelijkertijd luidt waterschapsbestuurder Andries van der Netten van Stigt (VVD) de noodklok. Volgens hem steekt Waterschap Rivierenland zich steeds verder in de schulden.