Volledig scherm
PREMIUM
Kok Willem van Wanrooij kookte dit weekeinde de eerste gerechten bij 'Gewoon Sientje' in Kerkdriel. © Peter De Bruijn

Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten

KERKDRIEL - Op de kleurplaat achterop de placemat van restaurant 'Gewoon Sientje' valt een serveerster over een banaan. ,,Je mag hier fouten maken", aldus 'gastvrouw' Monique Nijkamp van het nieuwe restaurant in Kerkdriel. ,,We willen bij Gewoon Sientje en het 'Frietparadijs' mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding van ervaren mensen uit de zorg en horeca werkervaring op laten doen. Denk aan koken, bedienen, de receptie en medewerker in friettent 'Het Frietparadijs' beneden. Misschien een springplank naar die echte baan. Het gaat er niet om wat je niet kunt maar wat je wel kunt." 

Het etablissement aan de Berm pal naast sterrenrestaurant Flicka opende dit weekeinde de deuren. De frietzaak op de begane grond draait al wat langer. De eerste gasten stappen rond vijf uur het restaurant binnen. Het zijn Inge, Jochem en dochtertje Liv van anderhalf uit Kerkdriel. ,,We willen Sientje uitproberen", aldus Inge. Ze vindt het 'een goed initiatief' dat er jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt mee gaan helpen in het restaurant en/of de friettent. ,,Ik ben docent in Eindhoven. Veel van mijn leerlingen hebben een vorm van autisme, ADHD of iets anders. Krijgen vaak het stempel 'dom'; mensen die niets kunnen. Belangrijk dat ze een goede opleidingsplek krijgen en iets kunnen leren. Misschien straks wat langer wachten als er iets mislukt in de keuken? Dat maakt niet uit. In deze maaltijden zit extra liefde."