Volledig scherm
Een impressie van Leisure Dome Zaltbommel. © Van Aken concept/architecture/engeneering

Rijkswaterstaat legt bom onder plan Leisure Dome Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Rijkswaterstaat heeft een bom gelegd onder de mogelijke komst van een Leisure Dome, een groot vrijetijdscentrum, pal langs de A2 bij Zaltbommel. De grond is misschien nodig voor de verbreding van de snelweg. 

De Zaltbommelse politiek zou donderdagavond praten over de stand van zaken rond de mogelijke komst van van Leisure Dome. Dat liep echter anders. Aan het begin van de vergadering meldde wethouder Gijs van Leeuwen namelijk een nieuwe ontwikkeling. De grond waar het Leisure Dome zou moeten komen is in de nabije toekomst mogelijk nodig voor de verbreding van de A2. Zaltbommel moet daarom pas op de plaats maken. 

Nieuwe burg

Het perceel waar een projectontwikkelaar het grote vrijetijdscentrum met onder andere een bioscoop, een kartbaan, een binnenspeeltuin en horeca wil bouwen, ligt precies in de lijn van een tweede, nieuwe verkeersbrug over de Waal. Die zou tussen de Martinus Nijhoffbrug en de spoorbrug in moeten komen. 

Rijkswaterstaat legt voorlopig  dus een reservering op de grond. ,,Eind deze maand heb ik hierover al een gesprek", zegt Van Leeuwen. ,,Want wij willen wel snel weten waar we aan toe zijn. Rijkswaterstaat verwacht dat er in het eerste kwartaal van 2020 meer duidelijk is.”