Volledig scherm
Een impressie van wat er met woningbouw mogelijk is aan de Liesveldsesteeg bij Brakel. © PHTB

Ruimte voor zes woningen bij Brakel na sloop glastuinbouwbedrijven

BRAKEL - Aan de Liesveldsesteeg bij Brakel zijn zes bouwkavels voor woningen ontstaan door de sloop van enkele glastuinbouwbedrijven. De sloop is mogelijk gemaakt door een verplaatsingssubsidie van de provincie. Twee van de kavels zijn inmiddels verkocht.

De verplaatsing is begeleid door het PHTB, de organisatie die de herstructurering van de glastuinbouw regelt. 

Geen glastuinbouw meer

Het gaat om het terrein tussen de Liesveldsesteeg en de Waaldijk. Hier stonden de kwekerijen van de families Versteeg en Van der Linden en het bedrijf van de familie Van Veen.  Op de strook grond is geen glastuinbouw meer mogelijk. Daardoor blijft er vanaf de dijk zicht op Huis Brakel. 

Gesprokkeld

Kwekerij De Liesvelden van de familie Versteeg is  in 2015 verplaatst naar de Karel van Gelreweg in het zogeheten intensiveringsgebied bij Poederoijen. Daar mag de glastuinbouw nog wel groeien. De andere vrijgekomen vierkante meters worden, zoals het PHTB het uitdrukt, ‘gesprokkeld’ door tuinders die in intensiveringsgebieden investeren in bestaande bedrijven.

  1. Prijs voor ’goed bestuurd’ Waterschap Rivierenland, maar ook zorgen over de oplopende schulden
    PREMIUM

    Prijs voor ’goed bestuurd’ Waterschap Rivieren­land, maar ook zorgen over de oplopende schulden

    TIEL/ZALTBOMMEL - Waterschap Rivierenland is afgelopen week door het vakblad Binnenlands Bestuur uitgeroepen tot ‘Best bestuurde decentrale overheid 2018'. Het vlakblad roemt de innovatieve wijze waarop de dijkversterkingen worden aangepakt en de manier waarop projecten samen met inwoners, bedrijven en organisaties tot stand komen. Tegelijkertijd luidt waterschapsbestuurder Andries van der Netten van Stigt (VVD) de noodklok. Volgens hem steekt Waterschap Rivierenland zich steeds verder in de schulden.