Volledig scherm
PREMIUM
De granaat die lag bij de ingang van het appartementencomplex aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel. © Diana van Eeuwijk

Scherven van in Kerkdriel gevonden handgranaat zijn dodelijk tot ruim 20 meter

KERKDRIEL - De handgranaat die maandagochtend is gevonden in Kerkdriel is een modern wapen, mogelijk van Belgische of Russische makelij. Het is een fragmentatiegranaat, wat wil zeggen dat de scherven bij de ontploffing het vernietigende werk doen. Dit type wordt, zeker als het van de Balkan komt, vaak gebruikt in het criminele circuit.

De granaat staat op scherp als de pin eruit is getrokken. Dan zou de granaat in principe na vier seconden moeten ontploffen. ,,Lang genoeg om zonder risico weg te gooien, maar te kort om weer terug te werpen”, aldus een beschrijving van dit type door de producent.

  1. In Zaltbommel boodschappen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari
    PREMIUM

    In Zaltbommel boodschap­pen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari

    ZALTBOMMEL - Op zondag naar de supermarkt Rossum, Hedel of zelfs Den Bosch voor een pak yoghurt of een diepvriespizza? Vanaf 16 februari is dat niet meer nodig. Dan kunnen de inwoners van Zaltbommel hun boodschappen op zondag ook om de hoek doen. De supermarkten in de kern Zaltbommel, de nieuwe Lidl, Albert Heijn, Jumbo Zaltbommel en de Aldi, zijn vanaf die dag wekelijks open van 13.00 tot 17.00 uur. Uitzondering is de Coop aan de Schans.