Volledig scherm
De Waal bij IJzendoorn. © Google Earth

Schipper bekeurd voor ontgassen op de Waal

IJZENDOORN - Een 29-jarige Tsjechische schipper van een Nederlandse binnenvaarttanker is door de waterpolitie betrapt op illegaal ontgassen. Dat gebeurde op de Waal ter hoogte van IJzendoorn. 

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid, die aan boord waren van een politieboot, constateerden de overtreding. Ze zagen dat er vanaf twee ventilatoren slangen waren aangesloten op het leidingsysteem en hoorden dat er ventilatoren in werking waren. 

Explosiegevaar

Om te controleren of er sprake was van ontgassen, zijn de agenten aan boord van de tanker gestapt. De schipper verklaarde dat hij zijn lege tanks aan het ventileren was na het vervoer van gasolie en nafta. Daarmee was hij volgens de politie begonnen toen er geen explosief mengsel meer was geconstateerd. Uit metingen van de politie bleek echter dat er nog wel degelijk explosiegevaar was. Ook werd een te grote hoeveelheid van de giftige stoffen tolueen en styreen gemeten. 

  1. Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten
    PREMIUM

    Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten

    KERKDRIEL - Op de kleurplaat achterop de placemat van restaurant 'Gewoon Sientje' valt een serveerster over een banaan. ,,Je mag hier fouten maken", aldus 'gastvrouw' Monique Nijkamp van het nieuwe restaurant in Kerkdriel. ,,We willen bij Gewoon Sientje en het 'Frietparadijs' mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding van ervaren mensen uit de zorg en horeca werkervaring op laten doen. Denk aan koken, bedienen, de receptie en medewerker in friettent 'Het Frietparadijs' beneden. Misschien een springplank naar die echte baan. Het gaat er niet om wat je niet kunt maar wat je wel kunt."