Volledig scherm
© michel utrecht

School Zuilichem wordt aardgasvrij, met 350.000 euro subsidie van minister Ollongren

ZUILICHEM - De School met de Bijbel in Zuilichem mag, samen met tien andere scholen in Nederland, aan de slag met het aardgasvrij maken van het gebouw. Van minister Kajsa Ollongren krijgt de school hiervoor 350.000 euro subsidie. 

Het schoolgebouw verduurzamen en gereed maken voor de toekomst, daar draait het om in het innovatieprogramma ‘aardgasvrije en frisse basisscholen', waarvoor de School met de Bijbel zich had aangemeld. In juli van dit jaar gaf minister Kajsa Ollongren de aftrap van dit vernieuwingsprogramma. Ze hoopt dat de elf deelnemers met slimme, betaalbare ideeën komen waar ook andere scholen wat aan hebben.

Klimaatdoelstellingen

De School met de Bijbel toonde hiervoor belangstelling en de gemeente Zaltbommel en heeft de school aangemeld bij het landelijke project.  Een aardgasvrije school draagt bij aan het halen van de klimaatdoelstellingen. En een frisse school heeft een gunstig effect op de gezondheid en de prestaties van leerlingen en personeel. Temperatuurbeheersing en ventilatie is op veel scholen een probleem.

Naast Zuilichem doen ook scholen in de gemeenten Culemborg, Groningen, Oldenzaal, Haarlemmermeer, Utrecht, Ede, Utrechtse Heuvelrug, , Nissewaard, Meierijstad en Heerlen mee aan het project. Directeur J. van Leerdam van de School met de Bijbel is ontzettend blij met het besluit van de minister. ,,Het is geweldig dat wij als kleine dorpsschool hieraan mee mogen doen.”