Seksclub Wadenoijen volledig verwoest door brand: nablussen gaat nog uren duren

VIDEOWADENOIJEN - Seksclub A15 Girls aan de Lingedijk in Wadenoijen is donderdagavond verwoest door een grote brand in het rieten dak. Alle aanwezigen konden tijdig het pand verlaten en er zijn geen gewonden gevallen.

De club staat ook bekend als Huize Brigitte. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Een speciaal brandweerteam uit Utrecht is vanaf ongeveer 20.00 uur bezig met blussen, net als een eenheid uit Beesd. De grote vlammen zijn geblust, maar het nablussen neemt nog enkele uren in beslag.

Het handmatig verwijderen van het riet van het dak is volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid een ‘hels karwei’, maar wel bijna voltooid. Een naastgelegen schuur is behouden gebleven. 

De eigenaren van de club zijn geschokt, maar willen niet reageren op vragen van de pers. Vrouwen die bij de club werken, staan buiten de club op een afstand achter hekken. De dames, van Poolse en Nederlandse nationaliteit, vielen elkaar daar in de armen. Sommige van hen waren schaars gekleed of droegen een badjas.

Rook

De rook die vrijkomt bij de brand zorgt voor overlast op de snelweg A15 tussen Geldermalsen en Tiel. Automobilisten worden geadviseerd de ventilatie dicht te zetten. Het dorp Wadenoijen kan ook een rookgeur waarnemen, maar de overlast zal in de loop van avond afnemen. De Lingedijk is ter hoogte van de club afgezet. 

Burgemeester Hans Beenakker (Tiel) was ter plaatse bij de brand en heeft zich laten informeren over de situatie.

Volledig scherm
De grote brand bij de woning in Wadenoijen © 5
Volledig scherm
Dit rieten dak van een woning aan de Lingedijk staat in brand © Fernando Bot / Persbureau Heitink