Volledig scherm
Thymen Arensman (NED) pictured during the Time Trial 2017 World Road Championship men junior cyclingrace on September 18, 2017 in Bergen, Norway © photo: Cor Vos

Semi-profwielrenner Arensman gebeten door hond in Zaltbommel: ‘Baasje liep gewoon door’

ZALTBOMMEL - De semi-profwielrenner Thymen Arensman is woensdag gebeteren door een hond in Zaltbommel. In eerste instantie dacht Arensman dat de hond aandacht wilde. Daarom minderde hij vaart om de hond te aaien. De hond was minder was minder goed gezind en zette zijn tanden in de kuit van de 18-jarige wielrenner. 

Arensman laat zijn verbijstering op Instagram zien. Na de beet vroeg hij naar de naam van het baasje waarop hij de opmerking kreeg: ,,Ik heb geen naam. Het is je eigen schuld dat je aan het fietsen bent terwijl ik mijn honden uitlaat. Word eens volwassen en ga voetballen.”

Arensman moest de wond laten behandelen bij de huisarts. Zijn deelname aan het EK veldrijden voor beloften dit weekend komt niet in gevaar. Eerder dit jaar eindigde hij als tweede bij de Tour de l’Avenir. Tijdens Parijs-Roubaix voor beloften werd hij derde. 

Volledig scherm
Semi-profwielrenner Thymen Arensman is door een hond gebeten in Zaltbommel. © @thymensarensman
Volledig scherm
Semi-profwielrenner Thymen Arensman is door een hond gebeten in Zaltbommel. © @thymensarensman