Volledig scherm
Een politieauto met zwaailicht. © Thinkstock

Sirenes in de nacht; Kerkdriel weer rechtop in bed

KERKDRIEL - De nachtrust van de inwoners van Kerkdriel wordt deze week aardig op de proef gesteld. Na de ontdekking van de handgranaat in de Gasthuisstraat maandag in alle vroegte, reed de politie in de nacht van woensdag op donderdag in vliegende vaart door het dorp. Ook de politiehelikopter was present. 

Veel dorpsgenoten zijn er wakker van geschrokken, zo blijkt na een bezoekje aan het Mgr. Zwijsenplein. ,,Na dat gedoe met die granaat zijn dit geen geluiden die je 's nachts wilt horen", zegt een mevrouw vlak voordat ze samen met haar dochter een winkel binnen stapt.  ,,Ik heb het ook gehoord", vult de dochter aan. ,,Mijn man heeft zelfs nog een tijdje op z'n telefoon zitten zoeken, of hij kon zien wat er aan de hand was, maar hij kon niks vinden. Toen zijn we toch maar weer gaan slapen.”

Inbreker

De politie geeft niet over alle acties tekst en uitleg, maar de woordvoerster snapt dat in Kerkdriel de schrik er  na de vondst van de handgranaat behoorlijk in zit. Zij komt desgevraagd in de loop van donderdag met een geruststellend bericht: geen explosief dit keer, maar een inbreker. ,,In Kerkdriel was een inbreker overlopen en daar zijn we meteen met toeters en bellen op af gegaan. Helaas heeft onze zoektocht niets opgeleverd. We hebben de inbreker niet gevonden.”