Volledig scherm
PREMIUM
politie stock aanhouding arrestant handboeien © ANP

Sluiting politiecellen half jaar uitgesteld

ZALTBOMMEL - De cellen in de politiebureaus in Tiel, Ede, Doetinchem en Deventer blijven nog een half jaar open. Dat bevestigt burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, de regioburgemeester van de politie Oost-Nederland.

Burgemeesters verzetten zich tegen het plan van de politieleiding om op meerdere locaties politiecellen te sluiten. Vooral burgemeesters in de buitengebieden willen niet dat ‘hun’ agenten langdurig uit hun streek weg zijn omdat ze arrestanten naar elders moeten brengen. Arrestanten uit de Bommelerwaard gaan nu nog naar Tiel, maar in de toekomst helemaal naar Elst, zo is de bedoeling. 

  1. Opnieuw peperdure auto’s door brand verwoest: wie heeft het gemunt op de eigenaren van campings in Kerkdriel en Kaatsheuvel?
    PREMIUM

    Opnieuw peperdure auto’s door brand verwoest: wie heeft het gemunt op de eigenaren van campings in Kerkdriel en Kaatsheu­vel?

    Wie heeft het gemunt op de Apeldoornse eigenaren van vakantieketen EuroParcs? Die vraag rijst nadat in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw peperdure auto’s in brand vlogen bij de twee villa’s van de familie Vos, ook sinds enige tijd eigenaar van campings in Kerkdriel en Kaatsheuvel. Het zijn autobrand nummer drie en vier in de straat in anderhalve maand tijd.