Een Kruidvat-klant in Kerkdriel pakt een mandje. Verplicht sinds de aanscherping van de corona-maatregelen. Zo kan de winkel zien hoeveel mensen er binnen zijn. Alle mandjes op betekent wachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Kruidvat-klant in Kerkdriel pakt een mandje. Verplicht sinds de aanscherping van de corona-maatregelen. Zo kan de winkel zien hoeveel mensen er binnen zijn. Alle mandjes op betekent wachten. © Roel van der Aa

Snel en strak door het Kruidvat oké, maar die anderhalve meter afstand blijft heel lastig

KERKDRIEL/BOXTEL - Het is niet niks wat er sinds dinsdag op je afkomt als je voor het Kruidvat in Kerkdriel staat. Bij herhaling A4'tjes met ‘Veiligheid boven alles’, ‘Safety First’ en een flink aantal voorschriften. In Sint-Michielsgestel en Boxtel precies zo.

  1. Radbraken en in een vat de Waal in; de schepenbank Zaltbommel strafte keihard
    PREMIUM

    Radbraken en in een vat de Waal in; de schepen­bank Zaltbommel strafte keihard

    ZALTBOMMEL/TIEL - Jenneken Hendricx uit Zaltbommel had al niet zo’n beste reputatie. Haar bijnaam was niet voor niets de Doodskist. In 1641 moet ze in het stadhuis voor de rechtbank verschijnen. Er hing haar nogal wat boven het hoofd, blijkt uit de stukken over het proces. Het Regionaal Archief Rivierenland biedt een inkijkje in drie eeuwen criminaliteit in de Bommelerwaard. En in de gruwelijke straffen die daar tegenover stonden.