Volledig scherm
PREMIUM
Bij de versleten brug over de Hoofdwetering stonden beperkingen voor zwaar verkeer vermeld. © Bertjan Kers/BD

SSM: laat zwaar verkeer niet meer over vernieuwde Parallelweg bij Hedel rijden

HEDEL/ZALTBOMMEL - Er gaan in Maasdriel stemmen op om zwaar verkeer te weren van de Parallelweg langs de A2 tussen Hedel en Zaltbommel. Aanleiding is de vervanging van de versleten brug. Samen Sterk Maasdriel vindt dat het vracht- en landbouwverkeer beter kan omrijden. Dan hoeft een nieuwe brug niet zo sterk en duur te zijn.  

De Parallelweg achter De Lucht langs is een belangrijke verbinding tussen Hedel en Zaltbommel. Ook rijdt er veel sluipverkeer dat zo de files op de A2 omzeilt. De weg is zo overbelast dat de verharding aan diggelen is gereden. Ook is twee jaar terug vastgesteld dat de brug is verzwakt. Vervanging kost 270.000 euro. De komende maand wordt nog aan de weg gewerkt.

  1. Tijningenplas in Zaltbommel is geen lelijk eendje meer
    PREMIUM

    Tijningen­plas in Zaltbommel is geen lelijk eendje meer

    ZALTBOMMEL ,,Tsja, wie heeft er nou eigenlijk niet aan meegewerkt.” Nanda Jooren van de gemeente Zaltbommel moet even diep nadenken om niemand te vergeten die heeft bijgedragen aan de renovatie van de Tijningenplas in Zaltbommel. Nou, zeg maar gerust facelift, want de Put van Zanen, zoals de plas ook wel heet, lijkt in weinig meer op wat het tot voor kort was: een dichtgegroeide, onoverzichtelijke plas aan de rand van Zaltbommel, met veel opschot.