Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van Leisure Dome Zaltbommel. © Van Aken concept/architecture/engeneering

Stikstof dreigt projecten in Zaltbommel te nekken

ZALTBOMMEL - In Zaltbommel staan enkele ambitieuze plannen op de rol, zoals het grote regionale vrijetijdscentrum Leisure Dome, en de buitendijkse woonwijk Buitenstad. Maar stikstofregels dreigen roet in het eten te gooien. 

Kan de nieuwe, buitendijkse woonwijk Buitenstad er wel komen? En Leisure Dome, het grote regionale vrijetijdscentrum langs de snelweg A2? Nu beide ambitieuze projecten voor de stad Zaltbommel in de beslissende fase terecht zijn gekomen, doemt een nieuw probleem op: de uitstoot van stikstof. 

 1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
  PREMIUM

  Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

  ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.
 2. Een donkere duik in De Neswaarden
  PREMIUM
  ONDER WATER / VIDEO

  Een donkere duik in De Neswaarden

  AALST - Bij de duik die hij eerder op de dag maakte om naar een verloren telefoon en een portemonnee te zoeken was het ‘alsof het licht aanstond’. Duikinstructeur Pieter van der Heyden wist niet wat hij zag - eigenlijk wat hij niet zag - toen hij vervolgens met buddy Wendy van den Dungen ging duiken in De Neswaarden bij Aalst. ,,De eerste twee meter dacht ik nog ‘dit wordt mooi’, maar op vier meter diepte moest de lamp aan om iets te kunnen zien. En daarna werd het zwart.”