Volledig scherm
Het te zwakke bruggetje zorgt voor een gevaarlijke knik in de Parallelweg. De weg, waarvan de bermen zijn stukgereden, is een veelgebruikte sluiproute tijdens files op de A2 bij Zaltbommel. © Bertjan Kers/BD

Stukgereden sluiproute van A2 tussen Hedel en Zaltbommel in het voorjaar hersteld

VERKEERSINFORMATIEHEDEL - De verzakte en door zwaar verkeer stukgereden Parallelweg bij Hedel zal in het eerste kwartaal van 2019 worden hersteld. Het gaat om het weggedeelte op Maasdriels grondgebied van de route die evenwijdig aan de A2 loopt. Niet voor niets wordt de weg veelvuldig gebruikt door sluipverkeer tijdens de ochtend- en avondspits als het op de rijksweg stil staat.

Een van de onderdelen van de klus is aanpassing van het bruggetje over de hoofdwetering. Het aquaduct is te smal, te zwak en zorgt voor een gevaarlijke knik in de weg. 

60 kilometer

Verder wil de gemeente sterker benadrukken dat het om een weg gaat waar maximaal 60 kilometer per uur mag worden gereden. Daarvoor zullen snelheidsremmende maatregelen genomen worden. Op het Zaltbommelse deel van de weg is dat met versmallingen al het geval. Daarnaast gaat Maasdriel de verlichting verbeteren door die te vervangen door LED-lampen.

Zwaar verkeer

De weg wordt vaak gebruikt door zwaar landbouw- en vrachtverkeer. Mede daardoor zijn de oevers van de hoofdwetering verzwakt en helt de weg vervaarlijk over. Die situatie verslechtert snel. Recent lapwerk van het asfalt vertoont forse lengtescheuren.