Volledig scherm
Mogelijk opnieuw brandstichting in Zuilichem bij brandend taxibusje © Bart Meesters

Taxibusje in Zuilichem vermoedelijk ook al aangestoken na reeks branden

ZUILICHEM - Een taxibusje is maandagavond mogelijk aangestoken op het Maaikeshof in Zuilichem. Uit onderzoek van de politie bleek dat de wijze waarop de bus brandde kon duiden op brandstichting. 

De brandweer uit Brakel was er snel bij om te voorkomen dat het busje geheel in vlammen op zou gaan. Enkele weken geleden waren er ook al meerdere branden bij auto’s en containers. Enkele buurtbewoners hielden toen 's nachts een oogje in het zeil bij de jacht op de brandstichter. 

Volledig scherm
Taxibusje in Zuilichem vermoedelijk aangestoken © Bart Meesters
 1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
  PREMIUM

  Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

  ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.
 2. Een donkere duik in De Neswaarden
  PREMIUM
  ONDER WATER / VIDEO

  Een donkere duik in De Neswaarden

  AALST - Bij de duik die hij eerder op de dag maakte om naar een verloren telefoon en een portemonnee te zoeken was het ‘alsof het licht aanstond’. Duikinstructeur Pieter van der Heyden wist niet wat hij zag - eigenlijk wat hij niet zag - toen hij vervolgens met buddy Wendy van den Dungen ging duiken in De Neswaarden bij Aalst. ,,De eerste twee meter dacht ik nog ‘dit wordt mooi’, maar op vier meter diepte moest de lamp aan om iets te kunnen zien. En daarna werd het zwart.”