Volledig scherm
De inzameling van taxus, in de bekende zakken. © Ed van Alem

Taxussnoeisel uit Rivierenland is dit jaar goed voor 3.000 chemokuren

ZALTBOMMEL - De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel in het rivierengebied is deze zomer succesvol verlopen. In totaal is 346.000 kilo ingezameld, en daarmee kunnen 3.000 chemokuren gemaakt worden. 

De massaal aangeboden taxusnaalden bevatten een belangrijke grondstof voor medicijnen tegen verschillende soorten kanker. ,,We zijn erg verheugd met de opbrengst van dit jaar”, vertelt Werner Toonen van stichting Taxus Taxi. Volgens hem wordt de inzameling steeds bekender en is het succes van de actie mede te danken aan de partners die helpen met de inzameling, zoals de Avri en de winkels van Welkoop, Boerenbond en Intratuin. 

 1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
  PREMIUM

  Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

  ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.
 2. Een donkere duik in De Neswaarden
  PREMIUM
  ONDER WATER / VIDEO

  Een donkere duik in De Neswaarden

  AALST - Bij de duik die hij eerder op de dag maakte om naar een verloren telefoon en een portemonnee te zoeken was het ‘alsof het licht aanstond’. Duikinstructeur Pieter van der Heyden wist niet wat hij zag - eigenlijk wat hij niet zag - toen hij vervolgens met buddy Wendy van den Dungen ging duiken in De Neswaarden bij Aalst. ,,De eerste twee meter dacht ik nog ‘dit wordt mooi’, maar op vier meter diepte moest de lamp aan om iets te kunnen zien. En daarna werd het zwart.”