Volledig scherm
Vrijwilligers bij de bus. © Welzijn West Betuwe

Te weinig vrijwilligers voor Op-en Neerijnenbus

NEERIJNEN - De kans bestaat dat senioren uit Neerijnen en omgeving de komende tijd niet meer elke dagbestedingsactiviteit in de omgeving kunnen bezoeken. De Op-en Neerijnen bus kampt met een vrijwilligerstekort. 

Een aantal vrijwilligers van de bus is ziek. Dat zorgt voor een probleem nu tegelijkertijd de activiteiten waarvoor de bus wordt ingezet zijn uitgebreid.  En dus is Welzijn West Betuwe dringend op zoek naar nieuwe vrijwillige chauffeurs om ouderen te vervoeren naar verschillende dagbestedingsactiviteiten. ,,Het is leuk en heel dankbaar werk”, zegt Aart Blom, coördinator van de bus. 

Hij hoopt dat er veel mensen zich melden. ,,Naast het goed kunnen autorijden in een grote bus zijn geduld en vriendelijkheid belangrijke eigenschappen. Chauffeurs worden 3 à 4 keer per maand ingezet.’’ De meeste chauffeurs zijn nu man en dus laat Welzijn West Betuwe nadrukkelijk ook op zoek te zijn naar vrouwen. 

Naar de hobbyochtend 

De  vrijwilligersbus wordt wekelijks ingezet om kwetsbare ouderen te vervoeren van en naar de Dagopvang in Ophemert, naar de Hobbyochtend in Waardenburg, en naar de zorgboerderijen Benaja in Buren en Heidewaard in Waardenburg. De standplaats van de bus is Waardenburg.