Volledig scherm
Een impressie van Leisure Dome Zaltbommel. © Van Aken concept/architecture/engineering

Tot februari nog onzekerheid over leisurepark bij Zaltbommel

ZALTBOMMEL - In februari moet duidelijk zijn hoeveel ruimte Rijkswaterstaat nodig heeft voor de aanleg van een tweede brug over de Waal bij Zaltbommel. Dan moet zo goed als zeker duidelijk zijn of er dan nog plek genoeg is voor een leisurepark in het Spoorveste-gebied.

Dat zegt wethouder Gijs van Leeuwen na overleg met Rijkswaterstaat over de verschillende mogelijkheden die er zijn voor verbreding van de A2. Volgens Van Leeuwen kan Rijkswaterstaat nu nog niet exact aangeven hoe groot de strook is die nodig is om een nieuwe brug aan te leggen tussen de Martinus Nijhoffbrug en de spoorbrug. ,,We dachten aanvankelijk dat het wel meeviel met de ruimteclaim, maar na gesprekken met Rijkswaterstaat bleek dat iets te positief gedacht. In februari moet er een zo goed als klaar ontwerp liggen en dan weten we meer.”

Quote

In februari moet er een zo goed als klaar ontwerp liggen en dan weten we meer

Gijs van Leeuwen, wethouder Zaltbommel

Van Leeuwen heeft nog niet de indruk dat initiatiefnemer Focus Retail Development wil afzien van het leisurepark, het vrijetijdscentrum dat met onder meer een bioscoop, restaurants en indoor-surfing vele duizenden bezoekers naar Zaltbommel denkt te halen. Over alternatieve locaties wordt tussen de onderneming en de gemeente volgens Van Leeuwen nog niet gesproken. ,,We hebben later deze maand nog overleg.”

IKEA

De kwestie blijft ook de interesse wekken van de Zaltbommelse politiek, waarbij ideeën opborrelen aan de tijd dat IKEA plannen had om zich bij Zaltbommel te vestigen. Ruim tien jaar geleden opperden partijen in de Zaltbommelse gemeenteraad al om de verwachte stroom bezoekers naar de meubelgigant ook te interesseren voor de binnenstad van Zaltbommel. IKEA haakte in 2009 af en nu is het publiek dat voor het leisurepark naar Zaltbommel komt om dezelfde reden interessant. Elke Meyers van D66 pleitte er tijdens de algemene beschouwingen voor om bezoekers voor en na hun bezoek aan het leisurepark naar de binnenstad te lokken. 

Aan de andere kant beginnen er politieke twijfels te rijzen of Focus Retail Development nog wel zin heeft om in Zaltbommel te beginnen. Van Leeuwen reageerde tegenover de raad dat hij die indruk niet heeft.

  1. Hennepkwekerij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd

    ARNHEM/BRUCHEM - Een 61-jarige vrouw uit Bruchem en haar 33-jarige huurder hangt een werkstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand boven het hoofd omdat zij worden verdacht van het runnen van een hennepkwekerij. Mogelijk moeten zij ook meer dan vijftigduizend euro aan illegaal gemaakte winst terugbetalen. Zo hoorden de verdachten deze week tegen zich eisen voor de rechtbank in Arnhem.