Volledig scherm
De treinen vertrokken in 2018 net iets minder vaak op tijd van de stations in Tiel en Geldermalsen dan in 2017. © Foto Jan Bouwhuis

Treinen vertrokken in 2018 minder vaak op tijd vanuit Geldermalsen

GELDERMALSEN - Treinen op de lijnen Dordrecht-Geldermalsen en Arnhem-Tiel vertrokken in 2018 minder vaak op tijd dan in 2017. Een trein vertrekt op tijd als het verschil tussen de geplande en werkelijke vertrektijd niet groter is dan drie minuten.

95,6 procent

Van andere stations in Rivierenland zijn geen cijfers, de spoorbeheerder meet landelijk op slechts 55 stations.

Waar in Geldermalsen in 2017 nog 97,3 procent van de treinstellen op tijd het station verliet, was dat in 2018 95,6 procent. In Tiel is het verschil miniem: 93,9 procent in 2017 tegenover 93,8 procent nu. Volgens ProRail moet minimaal 89,9 procent van de treinen op tijd van een station vertrekken. 

Aankomst

Voor wie regelmatig in een stilgevallen trein zat en zich niet in de cijfers kan vinden: dat kan kloppen. ProRail neemt in de getallen geen uitgevallen aankomsten mee. Ook aankomsten van vervangen treinen zijn niet in de getallen verwerkt.

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.