Volledig scherm
Maite Hontelé. © Emanuel Zerbos

Trompettiste Maite Hontelé is in de race voor Latin Grammy Award

LAS VEGAS/HAAFTEN - Een spannende dag voor de Nederlandse trompettiste Maite Hontelé. Vandaag worden in Las Vegas de Latin Grammy Awards uitgereikt. Hontelé, die opgroeide in Haaften, is met haar album Cuba Linda genomineerd voor de prestigieuze prijs in de categorie ‘Best Salsa Album’. 

Hontelé is een grote ster in Zuid-Amerika . De muzikante begon ooit met trompet bij fanfare Nieuw Leven in Haaften. Ze woonde jarenlang in Colombia, maar inmiddels weer in Nederland.

De tekst gaat verder onder de video

Music Meeting

Opvallend: Hontelé stopte vorig jaar na een burn-out met trompet spelen en is nu programmeur bij het Nijmeegse festival International Music Meeting. Op NPO2 is donderdag 21 november in Het Uur van de Wolf de documentaire Ademtocht - De vele gevechten van Maite Hontelé te zien over de moeilijke periode die Hontelé op doormaakt, juist op het moment dat ze op de top van haar roem is.

Hontelé neemt het in Las Vegas op tegen vier anderen: de Mario Ortiz All Star Band met 55 Aniversario,  Eddie Palmieri met Mi Luz Amor, Quintero’s Salsa Project met Nuestro Hogar en Tony Succar met Mas De Mi

  1. Jeroen van Hattum schreef Het water stijgt! over de evacuatie van 1995: zó spannend dat het verzonnen kon zijn

    Jeroen van Hattum schreef Het water stijgt! over de evacuatie van 1995: zó spannend dat het verzonnen kon zijn

    ZALTBOMMEL/DEN BURG ‘Het water in de haven is nog steeds de extreem hoge roerloze massa die dreigend en stil ligt te wachten. De hoge kade staat volledig onder. Het water staat vlakbij de dam in de coupure. Het staat ook pal tegen het muurtje langs de Molenwal. De aanblik voelt gek genoeg al iets vertrouwder dan twee dagen geleden, toen Joost voor het eerst in zijn leven angst voelde voor het water.’